Dela länk via e-post
Inte alla nödvändiga fält fylldes
Skicka e-post

Framgångshistoria: Unither

Unither är världsledande inom tillverkning av formuleringar för den farmaceutiska industrin. Företagets anläggning i Gannat, i det franska departementet Allier, är en specialiserad produktionsanläggning för läkemedelstillverkning. Företaget ville modernisera sin produktionsutrustning och beslutade därför att automatisera produktionslinjen helt, från beredning av råmaterial och hela vägen till förpackningsmaskinen. Den nya installationen har ELEMENT membranventiler från Bürkert, som ger en hög grad av modularitet med inbäddade diagnosverktyg för maximal pålitlighet och säkerhet. Ändlägesbrytare med buss-gränssnittet AS-Interface finns installerade på varje ventil.

Typ 2105
Pneumatiskt manövrerad bottenventil ELEMENT speciellt för utvecklande av ultrarena, sterila eller aggressiva vätskor
Typ 8691
Styrhuvud för integrerad montering på processventiler
Typ 2103
Pneumatiskt manövrerad 2/2-vägs membranventil ELEMENT
Typ 2104
Pneumatiskt manövrerad T-ventil utan döda utrymmen ELEMENT
Typ 2034
Multifunktionsblock och svetslösning

Framgångshistoria: Unither

Unither är världsledande inom tillverkning av formuleringar för den farmaceutiska industrin.
Företagets anläggning i Gannat i Frankrike är en specialiserad produktionsanläggning för läkemedelstillverkning. Unither ville modernisera sin produktionsutrustning och beslutade därför att automatisera produktionslinjen helt, från beredning av råmaterial och hela vägen till förpackningsmaskinen.

Tillverkning av farmaceutiska produkter för laboratorier

Unither har fem produktionsanläggningar, ett FoU-centrum och kommersiella kontor i Paris och är i dagsläget världens största tillverkare av farmaceutiska produkter som används av europeiska farmaceutiska laboratorier och tillverkare av generiska läkemedel (bland annat ögondroppar, fysiologiska saltlösningar och astmaläkemedel i sterila lösliga enhetsdoser). Företaget har en omsättning på 151 miljoner euro och 850 anställda.

Unither skapades 1993 efter utköp av en farmaceutisk tillverkningsanläggning från Sanofi Group och utvecklades snabbt med stöd av sina dåvarande lokala finansiella partners. Ledningens första diskussioner om att snabba på företagets utveckling, i första hand genom extern tillväxt, inleddes 2000.  Som en del i detta förvärvade Unither en andra produktionsanläggning 2002 inom sitt historiska specialområde sterila enhetsdoser. Därefter diversifierade man sin verksamhet med specialområdet lösliga produkter i och med köpet i november 2005 av Creapharm Group, en specialist på tillverkning av lösliga tabletter och utveckling av farmaceutiska produkter. Därefter köptes Sanofi Aventis 2009, med en omfattande produktion av stickförpackningar. I dag fortsätter Unither utvecklas i Frankrike och Europa, med sina kontor i Paris, sina fem produktionsanläggningar i Frankrike (Amiens, Bordeaux, Colomiers, Coutances och Gannat) och sitt FoU-centrum i Bordeaux. Anläggningen i Gannat, i det franska departementet Allier, har ungefär 150 anställda. Där tillverkas och förpackas läkemedel för laboratorier som saluför dem under sina egna märken. Anläggningen är specialiserad på lösliga tabletter, torra läkemedelsformer och suppositorier.

IMG id=eZObject_4339 title=diaphragm-valve-unither alt=imagefull src="http://ez.local.burkert.com/var/buerkert/storage/images/media/images/diaphragm-valve-unither/82219-2-eng-INT/diaphragm-valve-unither_imagefull.jpg" inline="false" view="embed" customattributes="offset|0attribute_separationlimit|5">
Automatiserad membranventil i CIP-anläggning

Moderniserad tillverkning av suppositorier

En del av anläggningen i Gannat är avsatt för tillverkning av suppositorier. Nyligen beslutade man att investera i en modernisering av produktionslinjen för att göra produktionen effektivare och säkrare och leva upp till de strängaste standarderna för farmaceutiska produkter. Målet var att automatisera produktionslinjen helt, från beredningstanken för råvaror och hela vägen till förpackningsmaskinen. Unither ville också utveckla AS-Interface. Anläggningens ledning kontaktade Bürkert, i första hand på grund av vårt tekniska kunnande om farmaceutiska processer. Bürkert konstruerade och tillverkade särskilda ventilblock för uppdraget, som så långt som möjligt minskade dödvolymen där bakterietillväxt skulle kunna ske. De nya höginnovativa ELEMENT-membranventilerna från Bürkert ger en hög grad av modularitet med inbäddade diagnosverktyg som säkerställer maximal pålitlighet och säkerhet. Bürkert var dessutom den enda tillverkaren av komponenter och lösningar som uppfyllde alla Unithers krav på såväl ventiler och instrument som på rörledningstillbehör av BBS-typ, visningsfönster och filter.

IMG id=eZObject_4337 title=CIP-unither alt=imagefull src="http://ez.local.burkert.com/var/buerkert/storage/images/media/images/cip-unither/82205-2-eng-INT/CIP-unither_imagefull.jpg" inline="false" view="embed" customattributes="offset|0attribute_separationlimit|5">
Clean In Place (CIP)

Tillhandahållen utrustning

 

Den nya installationen består av en bottenventil av typ 2105, en T-ventil av typ 2104 fri från statisk elektricitet, en 2-vägs manuell och automatisk membranventil av typerna 3233 och 2103 samt ett ELEMENT multifunktionsblock, typ 2034. Bottenventilen konstruerades för reglering av ultrarena, sterila eller aggressiva medier. Den garanterar total tömning av tanken och ger optimala återfyllningsmöjligheter. ELEMENT-styrhuvuden av typ 8691 med AS-Interface finns installerade på varje pneumatikventil. En av fördelarna med den nya installationen är att alla ventiltyper är av rostfritt stål. En annan fördel, som särskilt imponerade på ledningen i Gannat, var styrhuvudet av typ 8691 med lägesindikator i flera färger som kan avläsas på avstånd.

IMG id=eZObject_4341 title=unither-manual-diaphragm-valve alt=imagefull src="http://ez.local.burkert.com/var/buerkert/storage/images/media/images/unither-manual-diaphragm-valve/82233-2-eng-INT/unither-manual-diaphragm-valve_imagefull.jpg" inline="false" view="embed" customattributes="offset|0attribute_separationlimit|5">
Manuell membranventil med integrerad elektrisk återkoppling i förpackningslinjen

Kännetecken för membranventiler

Bürkert konstruerade ELEMENT-serien med membranventiler för att erbjuda maximal tillförlitlighet och säkerhet för de mest krävande användarna. ELEMENT-ventilerna är mycket lättanvända, med enkel justering och montering av tillbehör, diagnostik, visualisering, ergonomi, användningssäkerhet, anpassningsförmåga och anslutning till el eller tryckluft. Uppstartstiden har förkortats genom enkel automatisk reglering av slaggränserna (autoinställning). Starten säkras dessutom med ett integrerat filter för tryckluftsförsörjningen. Aktuatorns och styrhuvudenas livslängd ökas tack vare användning av ett självventilerat system (friskluftssystem). Den speciella blocklösning som levererades till Unither har dessutom ett mindre fotavtryck. Den intelligenta ventilen har självreglerande ventilslagsgränser, fältbusskommunikation och lägesregulatorer. Vidare är utrustningen enkel att underhålla (diagnostik, el- och tryckluftsanslutning, optimerad förpackning och hållbarhet för membranen). De 2-vägs membranventilerna, T-ventilerna utan statisk elektricitet och bottenventilerna av typ 2105 som används hos Unither finns i nominella diametrar från 8 till 150 mm. Membranen är klass VI-godkända enligt FDA och USP och är tillverkade av EPDM eller avancerad EPDM. Ventilerna fungerar vid tryck upp till 10 bar och på en medie temperatur mellan -10° C och +150° C.

 

Typ 8691

Styrhuvud för decentraliserad automatisering av processventiler ELEMENT

Typ 8691
  • Beröringslös induktiv registrering av ventilinställningar (teach-funktion)
  • Färglysande statusindikering
  • Inbyggd styrluftkanal till drevet
  • Fältbussgränssnitt AS-gränssnitt, IO-Link eller Bürkert systembuss (büS)
  • Med ATEX II kat 3G/D / IECEx-godkännande

 

Typ 2105

Tankbotten-membranventil ned pneumatisk drivning i rostfritt stål (typ ELEMENT) för decentral automatisering

Typ 2105
  • Ventilhus och membran finns att få i olika material och varianter
  • Produktkontaktytor på Ra ≤ 0.38 - 1.6 µm (som tillval elektropolerade)
  • Finns i alla vanliga anslutningsstorlekar och -varianter

 

Typ 2104

Grenformad membranventil med pneumatisk drivning i rostfritt stål (typ ELEMENT) för decentral automatisering

Typ 2104
  • Ventilhus och membran finns att få i olika material och varianter
  • Produktkontaktytor på Ra ≤ 0.38 - 1.6 µm (som tillval elektropolerade)
  • Finns i alla vanliga anslutningsstorlekar och -varianter

 

Typ 3233

2/2-vägs membranventil med manuellt manövrerad drivning

Typ 3233
  • Ventilhus och membran finns att få i olika material och varianter
  • Produktkontaktytor på Ra ≤ 0.38 - 1.6 µm (som tillval elektropolerade)
  • Finns att få i alla vanliga anslutningsstorlekar och -varianter

 

Typ 2103

2/2-vägs membranventil med pneumatisk drivning i rostfritt stål (typ ELEMENT) för decentral automatisering

Typ 2103
  • Ventilhus och membran finns att få i olika material och varianter
  • Produktkontaktytor på Ra ≤ 0.38 - 1.6 µm (som tillval elektropolerade)
  • Finns i alla vanliga anslutningsstorlekar och -varianter

 

Typ 2034

Multifunktions,- block- och svetslösning

Typ 2034
  • Minimalt dött utrymme
  • Hermetisk separation av mediet från drivenheten med hjälp av membran
  • Enkel integrering av automatiseringsenheter med ELEMENT
  • Variabelt block- och svetshus
  • Kvalitetscertifieringar FDA/3A

Min jämförelselista