Dela länk via e-post
Inte alla nödvändiga fält fylldes
Skicka e-post

Flödesmätaren FLOWave - Upptäcker omställning av media

Efter varje tillverkningsbatch måste rörledningar sköljas med rengöringsvätska. Detta kan innebära spill. Ta reda på hur flödesmätaren FLOWave minskar spillet och ökar systemeffektiviteten.

  • FLOWave Durchflussmesser auf grauem Hintergrund
  • FLOWave mit schematischer Darstellung einer Molkerei mit Molkereiprodukten auf grauem Hintergrund
  • FLOWave mit durchgestrichener Mülltonne in der gerade eine Milchflasche entsorgt wird
  • Schematische Darstellung eines Molkereiabfüllprozesses mit Sparschwein Icon
  • FLOWave mit verschiedenen Icons (Zielscheibe, Handschuhe, Prozessor, Blöcke, Finger)

Livsmedels- och dryckestillverkare bearbetar vanligtvis flera produkter i en och samma anläggning. I många processer genereras därför spill varje gång mediet byts ut. Med FLOWave har Bürkert utvecklat en flödesmätare som snabbt upptäcker förändring i media. Det betyder att du minskar spillet och ökar både effektivitet och lönsamhet. Mindre spill i avloppsvattnet leder också till lägre kostnader för vattenrening. Tillverkare av livsmedelsprodukter så som mjölk, öl och saft, använder redan FLOWave framgångsrikt.

I nästa avsnitt lär du dig mer om varför FLOWave är idealisk för hygieniska applikationer.

 

Flow Meter in Food processing

 
Nyckeln är effektivitet - Oavsett om du bearbetar mjölk, öl eller saft, ser FLOWave till att din anläggning producerar så effektivt som möjligt.

Line

Vanliga flödesutmaningar

Line

Flödesmätning med SAW-teknik - idealisk för hygieniska applikationer

Hygien är särskilt viktigt vid produktion av mat och dryck. FLOWave uppfyller därför de allra högsta hygieniska krav och standarder. Tack vare innovativ SAW-teknik fungerar flödesmätaren utan sensorelement i mätröret. Inga delar i mätröret betyder: inga läckor, ingen materialkompatibilitet, inget underhåll, inget tryckfall och enkel rengöring.

FLOWave cross section showing SAW principle

Bürkerts patenterade SAW-teknik använder akustiska ytvågor för att mäta vätskeflödet. SAW står för Surface Acoustic Waves. Dessa vågor förekommer i naturen, t.ex. som ett resultat av jordskalv eller jordbävningar. Fördelen med mätprincipen är att den fungerar utan några sensorelement i mätröret som kommer i kontakt med mediet.

Line

7 fördelar du bör känna till om FLOWave

Den avgörande skillnaden - densitetfaktorn

FLOWave mäter och avgör densiteten kontinuerligt genom ett temperaturkompenserat uppmätt värde. Om det värdet ändras, uppfattar FLOWave att en annan vätska flyter igenom röret. Till exempel när mjölk förvandlas till vatten i slutet av en batch-process. Denna snabba och exakta mätning minskar spillet och ökar effektiviteten i din anläggning.

FLOWave Graph showing the variation of the density factor

I exemplet ovan, skiljer sig sockerhalten i två olika safter. Den saft med mer socker har en densitetsfaktor på 1,025, medan densitetsfaktorn för saft med något mindre socker är 1.002. Ju högre sockerhalt i en vätska, desto högre densitetsfaktor.

Flytande och lönsamt

100 liter vätska per minut flödar genom en DN50-rörledning. I traditionella anläggningar är medieomvandlingen tidsstyrd. På grund av toleransen, öppnar ventilen till avloppet 15 sekunder för tidigt. Med 5 mediebyten per dag hamnar cirka 125 liter av din produkt i avloppet. FLOWave upptäcker mediaövergången snabbare, skickar ett meddelande till ventilen som växlar 10 sekunder tidigare och hjälper dig därmed minska onödigt spill och förbättrar din process.

Nyfiken på mer? Ladda ner broschyren om flödesmätning med beräkningsexempel här.

Typ 8098

FLOWave, SAW-flödesmätare

Typ 8098
  • Utan några delar i mätröret
  • I enlighet med hygieniska krav, CIP-/SIP-kompatibel
  • Idealisk för vätskor med låg eller ingen konduktivitet
  • Digital kommunikation, parameterinställning via communicator, display och Wi-Fi
  • Kompakt, låg vikt och låg energiförbrukning

Min jämförelselista