Dela länk via e-post
Inte alla nödvändiga fält fylldes
Skicka e-post

Så får du till smaken - doseringsprocesser i livsmedelsindustrin och vid tillverkning av drycker

Endast vid integrering av doseringsenheter med mycket god teknisk kvalitet i tappningssystemet kan ni skapa en optimal grund för produktion av dryck med olika smak. Oavsett om ni som maskintillverkare förlitar er på trycktiden för dosering eller föredrar en tids- eller sensorstyrd teknik, ger Bürkerts doseringslösningar er tidseffektiv noggrannhet och reproducerbarhet. Du ger därmed din kund en tillförlitlig process för addering av tillsatser, ingredienser och aromer.

Konventionell lösning för dosering av små mängder vätskor

I den tidigare dosen användes kolvmätningspumpar eller så fylldes stora mängder. Båda lösningarna har begränsad flexibilitet, så att trender bara kan reageras med en försening.

Tappning av stora mängder…

… har ett ökat rengöringsbehov efter vätskekonsumtionen, vilket medför kostnader.
… genererar rengörings- och desinfektionstider.
… leder till merkostnader för desinfektionsmedel och rengöringsmedel.
… saktar ned genomförandet av nya trender, eftersom den producerade satsen först måste konsumeras.
… binder kapacitet för behållare och lagringsutrymmen.

Användning av kolvpumpar…

… ökar underhållsinsatsen på grund av fler slitdelar.
… komplicerar rengöringsprocessen. 
… leder till ineffektiva processer.
… oavsiktligt påverkar reproducerbarheten av en smak på grund av dess höga toleransområde.

Exakt dosering av de minsta volymerna: särskilt ekonomiskt arbete med innovativ Bürkert-teknik

Doseringslösningar från Bürkert är mest kända för sin precision. Oavsett om det är stort eller litet, komplext eller enkelt: Vår teknik fungerar alltid exakt, är lätt att rengöra och individuellt anpassningsbar efter era behov, verifierad och naturligtvis validerad för era miljöparametrar. Dessutom har Bürkert-lösningar för trycktidsdosering ett godkännande från FDA, USP Klass VI. Snabba kopplingstider och exakt dosering garanterar tillverkare av mat och dryck bevisligen ekonomisk konsumtion av smaker i fyllningsanläggningar och maskiner.

Den perfekta följeslagaren för att dosera de minsta volymerna:

Dosierlösung mitdrei hervorgehobenen Ventilen

Typ 6650

2/2- och 3/2-vägs flipper-magnetventil med medieseparering

Typ 6650
  • endast 4,5 mm påbyggnadsmått
  • Medieseparerad, kan användas för aggressiva medier
  • Direktverkande
  • Vakuum upp till 7 bar
  • Snabbkopplande

Typ 6724

2/2- eller 3/2-vägs Whisper Valve med medieseparation

Typ 6724
  • Högsta kemiska beständighet
  • Kompakt design med 8,9 mm bredd
  • Nominell diameter 0,8 mm (vakuum upp till 5 bar) och 1,2 mm (vakuum upp till 3 bar)
  • Mycket snabb och nästan ljudlös omkoppling med < 20 dB (A) och mycket låg effektförbrukning
  • Hög återtryckstäthet, utmärkt spolbarhet och 100 % påkopplingstid

Typ 6712

2/2-vägs Whisper Valve med medieseparation

Typ 6712
  • Högsta kemiska beständighet vid minimal intern volym
  • Kompakt design med 7 mm bredd
  • Nominell diameter 0,8 mm (3 bar) och 0,4 mm (5 bar)
  • Kopplingsljud < 36 dB
  • För doseringstillämpningar med utmärkt spolbarhet

Följande video illustrerar hur ni som anläggningstillverkare kan implementera denna precision och repeterbarhet i fyllningsprocessen för era kunder.

 

Fördelar med Bürkert-doseringslösningar:

Hur Bürkert-lösningen används för att realisera er potentiella kostnadsbesparing

Räkneexemplet illustrerar dessa mervärden.

En tillverkare av förstklassiga vinägerprodukter förser restauranger med utsökt mat. De olika typerna av vinäger är baserade på neutral basvinäger, vilket ger olika smaker blandade med olika smaker. Sammantaget drar vinägerproducenten nytta av produkternas konsekventa smak genom användning av Bürkert-doseringsteknik med betydande tidsbesparingar i produktionen och minskningen av rengöringsmedel.

I en konventionell lösning blandas 900 liter vinäger med 100 liter örtextrakt i en stor behållare och fylls i 1 000 flaskor med 1 liter vardera. Tillverkaren säljer 200 flaskor av denna produkt per månad. Efter tappningen har tillverkaren örtvinäger i lager för 5 månader, vilket är förknippat med lagringskostnader. Dessutom måste blandningstanken, omröraren och hela tappningssystemet rengöras efter varje smak och står därför stilla i en halv dag. För rengöring behövs 1 000 liter vatten och 10 liter rengöringsmedel.

Konventionell produktion

Växtens stillestånd
Vattenförbrukning
Rengöringsmedel
Äppelsmak
Örter vinäger
Arom av bär
i rätt tid
Produktion
Tid
Växtens stillestånd
Vattenförbrukning
Reinigungsmittel
Vatten
Rengöringsmedel
Lagerhållning

Besparingsmöjligheter

Med Bürkert-lösningen fylls flaskorna först med basvinägern. Därefter dosas 1 ml högkoncentrerat örtextrakt direkt i flaskan. På så sätt produceras den erforderliga mängden i enlighet med behoven och lagringskostnaderna reduceras drastiskt. För att ändra smaken behöver endast doseringsenheten för aromen rengöras. Den automatiserade processen tar ca 1 timme och förbrukar 10 liter vatten med 1 liter rengöringsmedel. Det betyder en tidsbesparing på tre timmar. Dessutom minskar vattenförbrukningen med 990 liter och samtidigt behövs 9 liter mindre mängd rengöringsmedel.

Min jämförelselista