Dela länk via e-post
Inte alla nödvändiga fält fylldes
Skicka e-post

Livsmedelsextrudering

Säkerställ produktkvalitet optimalt med den modulära plattformen för processreglering

Dina fördelar:

  • Extrudernära placering
  • Hög driftssäkerhet
  • Lång livslängd
  • Servicevänlig, modulär uppbyggnad

Extrudering är hjärtat i många produktionsprocesser för livsmedel och fodermedel. Extrudrar knådar, blandar, kokar och portionerar till exempel flingor, cornflakes och pasta, texturerade produkter, vitaminiserat ris eller husdjursfoder. Vid sidan av finslipad teknik och grundlig processkännedom är temperaturen en central parameter.

Krav

För att produkterna ska hålla en jämn nivå avseende kvalitet, konsistens och smak är det nödvändigt med en exakt och reproducerbar temperaturstyrning. Så måste till exempel en tillredningsprocess alltid följas till punkt och pricka. För det mesta växlar man mellan flera produktrecept så att processtempereringen dessutom bör vara inställbar och tillförlitligt automatiserad. Inte minst är en hög drifts- och produktsäkerhet samt energieffektivitet ett viktigt mål. Den robusta ventiltekniken i den modulära plattformen för processregleringen tillgodoser dessa krav.

Applicaton Extrusion Food

 

 

Kontrollerad temperering exemplifierad med en extruder

Ytterligare tillämpningsexempel för vår modulära plattform för processreglering:

Automatiserade och individuella kylningslösningar till era anläggningar för pressgjuteriAutomatiserade och individuella kylningslösningar till era anläggningar för pressgjuteri

Kvaliteten på slutresultatet står alltid i centrum oavsett om ni driver eller tillverkar anläggningar för aluminiumgjutning (pressgjutning, kokillgjutning). Därför har en exakt anpassad kylning en stor betydelse. Bürkert erbjuder den modernaste tekniken för reglering av kylmedel. Vi täcker alla nödvändiga komplexitetsnivåer – från leverans av individuella ventiler, ställdon och sensorer till kompakta och automatiska systemlösningar, till kompletta medieskåp.

Min jämförelselista