Livsmedelsextrudering
Säkerställ produktkvalitet optimalt med den modulära plattformen för processreglering

Dina fördelar:
- Extrudernära placering
- Hög driftssäkerhet
- Lång livslängd
- Servicevänlig, modulär uppbyggnad
Extrudering är hjärtat i många produktionsprocesser för livsmedel och fodermedel. Extrudrar knådar, blandar, kokar och portionerar till exempel flingor, cornflakes och pasta, texturerade produkter, vitaminiserat ris eller husdjursfoder. Vid sidan av finslipad teknik och grundlig processkännedom är temperaturen en central parameter.
Krav
För att produkterna ska hålla en jämn nivå avseende kvalitet, konsistens och smak är det nödvändigt med en exakt och reproducerbar temperaturstyrning. Så måste till exempel en tillredningsprocess alltid följas till punkt och pricka. För det mesta växlar man mellan flera produktrecept så att processtempereringen dessutom bör vara inställbar och tillförlitligt automatiserad. Inte minst är en hög drifts- och produktsäkerhet samt energieffektivitet ett viktigt mål. Den robusta ventiltekniken i den modulära plattformen för processregleringen tillgodoser dessa krav.
Kontrollerad temperering exemplifierad med en extruder