Dela länk via e-post
Inte alla nödvändiga fält fylldes
Skicka e-post

Formsprutning

Färdiga delar utan efterbearbetning med den modulära plattformen för processreglering

Dina fördelar:

  • Kompakt konstruktion
  • Säkerhet
  • Beständighet
  • Reducerad cykeltid

Tillverkning av direkt användbara, d.v.s. ”färdiga” plastdelar är en stor utmaning inom formsprutningstillverkning. Typiska exempel är ramar till LCD-bildskärmar, höljen till mobiltelefoner eller bärbara datorer men även tekniska artiklar. Ett viktigt bidrag utgörs av växlande temperering av formsprutningsverktyget. Endast med denna teknik är det möjligt att tillverka plastdelar skevningsfritt, måttexakt, med hög ytkvalitet avseende glans och haptik och utan synliga gjutskarvar.

Krav

Snabb växling mellan höga (ca 180 – 200 °C under insprutningsfasen) och låga temperaturer (80 – 120 °C) utgör den väsentliga tekniska utmaningen för tempereringsprocessen. Naturligtvis ska detta också ske med kortast möjliga cykeltid. Målet kan förverkligas genom den verktygsnära placeringen av ventilomkopplingsstationen, varigenom bara mycket små inre vattenvolymer måste bytas ut vid omkoppling från varmt till kallt. Den modulära plattformen för processreglering uppfyller dessa anspråk.

Temperaturvarierande, verktygsnära temperering av plastformsprutningsdelar

Application Injection Moulding Scheme

 

Ytterligare tillämpningsexempel för vår modulära plattform för processreglering:

Automatiserade och individuella kylningslösningar till era anläggningar för pressgjuteriAutomatiserade och individuella kylningslösningar till era anläggningar för pressgjuteri

Kvaliteten på slutresultatet står alltid i centrum oavsett om ni driver eller tillverkar anläggningar för aluminiumgjutning (pressgjutning, kokillgjutning). Därför har en exakt anpassad kylning en stor betydelse. Bürkert erbjuder den modernaste tekniken för reglering av kylmedel. Vi täcker alla nödvändiga komplexitetsnivåer – från leverans av individuella ventiler, ställdon och sensorer till kompakta och automatiska systemlösningar, till kompletta medieskåp.

Min jämförelselista