Dela länk via e-post
Inte alla nödvändiga fält fylldes
Skicka e-post

Noggrann, hygienisk och dynamisk reglering

Bürkerts växande sortiment omfattar elektriska 2-vägs membranventiler

electromotive 2 way membrane valves Type 3363 3323

Bürkert har utökat produktfamiljen med elektriska membranventiler. Typ 3323 on/off-ventil och typ 3363 reglerventil är två nya medlemmar i Bürkerts familj elektriska ventiler, som – särskilt för applikationer utan tillgång till tryckluft – sätter en ny standard med tanke på kapacitet, stabilitet och kostnadsbesparingar.

Ventiler med elektriska ställdon är idealiska för applikationer som antingen inte behöver tryckluft, eller där tryckluft inte finns att tillgå. Ventilerna har mycket hög regler-noggrannhet och mycket dynamisk reglering, vilket gör det möjligt att nå börvärdet korrekt och snabbt, med en hastighet på 4 mm/s. Maximal stängningstid är under 4,5 sekunder. Integrerade pilotventiler eliminerar behovet av styrskåp, samt rör och elektriska anslutningar för tryckluften. Den elektriska driftprincipen reducerar underhållsintervallet vilket i sin tur minskar underhållskostnaderna.

Säkerhet är högsta prioritet

Det elektriska ställdonet kan kombineras med diverse av standardhusen i Bürkerts serier. Elektriska ventiler är mycket kostnadseffektiva baserat på de mycket låga energikostnaderna. En särskild fördel är systemet som håller ventilpositionen, utan extra energiförbrukning. Om strömmen går kan man få ventilen i "säkerhetsläge" via det valfria SAFEPOS-batteriet. Säkerhetsläget kan även anpassas till den specifika processen. En mekanisk positionsindikator med 360° LED indikerar kontinuerligt ventilens läge och status.

Hygienisk, hög kvalitet och slitstark

Typ 3323 / 3363 membranventiler (också med fältbuss) består av endast högkvalitativa komponenter. Linjär rörelse utförs av en borstlös likströmsmotor med planetväxel, via en lågfriktions-, permanentsmord kulskruv. Detta förhindrar också de negativa effekterna av tryckstötar som kan uppstå i pneumatiska ställdon. Den robusta, pulverlackerade aluminiumkroppen med skyddsklass IP65/IP67, är en sluten konstruktion som är enkel att rengöra. On/off- och reglerventilerna är motståndskraftiga för omgivning, stötar och vibrationer vilket gör dem idealiska för användning i tuffa miljöer.

Idealiska för hygieniska applikationer

De nya elektriska membranventilerna kan fås som on/off-ventiler (typ 3323) alternativt som reglerventiler (typ 3363) i dimensioner upp till DN50. FDA-, USP- och EHEDG-kompatibla ventiler passar särskilt för renrum, fyllning, förpackning och CIP/SIP-applikationer inom läkemedels- och hälsosektorerna, för användning i mejerier och kosmetikaindustrin, och för industriell vattenbehandling. När tryckluft inte är tillgänglig, eller ej önskas, är elektriska ventiler idealiska.

Min jämförelselista