Dela länk via e-post
Inte alla nödvändiga fält fylldes
Skicka e-post

Upptäck fördelarna med automation

Digitalisering och automatisering är nyckeln till effektivare och mer resursbesparande produktion.Abbe Korchane, Account Manager på Bürkert förklarar varför du bör överväga att satsa på automation och hur du gör för att komma igång.

Varför ska man satsa på automation?

– Det korta svaret är: för att det finns bättre saker att göra med tiden. I våra egna hem har vi gärna lampor som släcker sig själva och apparater som startas automatiskt under natten. Varför ska du inte tänka på samma sätt på jobbet? Varför gå manuellt till en maskin och peta på den, när den kan sköta sig själv och du kan få all information på en skärm i stället? Genom att automatisera manuellt arbete kan personalen i stället frigöra tid och kreativitet, vilket är något som behövs i de allra flesta företag.

 

Vad finns det mer för fördelar med automation?

– En annan stor fördel är att automation tar bort den mänskliga faktorn. Du gör dina processer strukturbaserade i stället för personbaserade, vilket gör allting mycket enklare och skapar en trygghet på företaget. I dag har vi till exempel många industrier där man har stora utmaningar inför nästa generationsskifte, eftersom allting är beroende av vissa personers kunskap. Med en automatiserad process går allting betydligt smidigare. Jag skulle till och med säga att om man vill framtidssäkra sitt företag så måste man automatisera. Annars kommer man bli frånåkt av konkurrenterna, för de kommer att göra det.

 

Hur ska man tänka om man vill komma igång med automation?

– Ett vanligt misstag är att många tänker för stort till en början. Man tänker: Nu ska vi riva allt och bygga nytt. Och det kan förstås vara läskigt och dyrt. Jag brukar i stället säga att man ska utgå från de processer man har. Börja smått och fundera över vilka processer som kostar mest tid och där en automatisering gör störst skillnad. Prata med era leverantörer och se hur de kan hjälpa till. Där finns ofta bra kompetens för att göra en automationstrappa, där man börjar smått för att sedan skala upp efter tid.

 

För vilka branscher lämpar sig automatiserade processer extra bra?

– De flesta branscherna kan vinna på att automatisera, men det område där vi växer mest just nu är livsmedelsindustrin. Den är speciell av flera anledningar, inte minst för att det aldrig får bli fel. Så snart det blir minsta fel i livsmedelsproduktion blir det katastrof, men en automatiserad process minskar den mänskliga faktorn och därmed felkällorna. Dessutom leder automatiserade processer ofta till minskat svinn och minskade energikostnader.

 

Hur gör jag för att komma igång?

– Steg ett är att höra av sig till mig och säga att man vill undersöka möjligheterna till automation. Sedan kommer jag på besök och kunden får berätta mer om sin process. När vi sedan vet mer om processerna kan vi avgöra var man bör börja för att få så bra resultat som möjligt. Jag brukar sedan säga att mitt arbete startar på riktigt när produkten väl är levererad. Bürkert följer med och ger service längs hela vägen, tills processen är på plats och fungerar. Vi tar alltid ansvar och lämnar aldrig kunden i sticket.

Kontakta Abbe Korchane för mer information om automatisering. Mail: abdullah.korchane@burkert.com Tel: 070 889 82 40

Läs också:

Effektivare mejeriproduktionEffektivare mejeriproduktion

Digitalisering och automatisering är nyckeln till flexiblare, effektivare och mer resursbesparande mejeriproduktion. Intelligenta nätverksbaserade produkter och system från Bürkert finns tillgängliga för just dessa processer – med stora fördelar för underhåll och service.

Decentraliserad automatiseringDecentraliserad automatisering

Anläggningar för produktion av livsmedel eller läkemedel måste vara effektiva, säkra och hygieniska. För att säkerställa bearbetning av värdefulla material utan restprodukter och korskontaminering, för att säkerställa produktkvaliteten hela tiden och inte riskera driftstopp, är en digital processövervakning avgörande. Det enklaste sättet att göra detta är med decentraliserade automationslösningar som styr intelligenta komponenter lokalt och kan reagera snabbt. För att säkerställa att en sådan ventilteknik med korta avstånd passar optimalt in i era befintliga maskin- eller anläggningskoncept, ger objektiva råd och har lösningsneutrala erbjudanden redo för er. Genom att göra det minskar vi allt detta till ett minimum, vilket ni kan göra utan: Komplexitet, risk och ingenjörsinsats. Vi hjälper gärna till.

 

Distribuerad automationDistribuerad automation

Oavsett om det handlar om tillverkning av läkemedel eller livsmedel är hygien, säkerhet och övervakning 24/7 av största vikt. Med hjälp av en distribuerad automationsanläggning går det att uppnå. Det fungerar i både nya och befintliga anläggningar och behöver inte vara särskilt svårt. Upptäck vårt breda sortiment och se hur enkelt du kan kombinera och sammanföra produkter som ventilblock, styrskåp och processventiler i ett automationssystem.