Dela länk via e-post
Inte alla nödvändiga fält fylldes
Skicka e-post

Pålitliga produkter för bioreaktorer

En högteknologisk bioreaktor kräver extrem kontroll och ytterst pålitliga instrument. Det är också precis vad som fås med Bürkerts lösning av sammankopplade produkter.

Pålitliga produkter för bioreaktorer

Att odla mikroorganismer i en bioreaktor kan vara svårt. För att organismen ska få rätt förutsättningar måste flera olika parametrar hela tiden övervakas och korrigeras.

– En bioreaktor är mycket känslig. Det räcker med ett litet fel eller misstag för att hela din odling ska behöva kasseras. Utmaningen med en bioreaktor är inte det matematiska, att två ämnen ska blandas till exakt rätt nivå. Det som är utmanande är snarare relationen, att hela tiden bibehålla rätt atmosfär med rätt förhållanden, även om miljön förändras, säger Abbe Korchane, Account manager på Bürkert.

I Bürkerts sortiment finns flera produkter som dagligen används till bioreaktorer världen över. Bürkerts massflödesregulatorer (MFC) är utformade för att kunna användas i olika former av forskningslaboratorier och fullskaliga produktionsanläggningar. Våra MFC:er för O2, N2 och luft har samma artikelnummer vilket underlättar lagerhantering och reservdelsplanering. De uppfyller godkännandena USP Class VI, FDA, 3.1 Certifikat och EC 1935. MFC:erna används för att exakt reglera gaserna efter bioreaktors behov.

Automatiserade lösningar


Eftersom våra MFC:er, tryckgivare, flödesgivare samt ventiler används i bioreaktorer kan vi bygga en komplett systemlösning som gör det enklare att driva och underhålla bioreaktorn.

– Vår styrka på Bürkert är att vi är experter på att bygga hela system, som skapar en helhet bestående av flera olika produkter. Och det som gör att vi verkligen sticker ut är att våra produkter enkelt kan prata med varandra via EDIP, säger Abbe Korchane.

Han fortsätter:

– Vi kan ta ett teoretiskt exempel. Du har en bioreaktor där atmosfären behöver ha en syrehalt lägre än 4 procent. Systemet behöver bibehålla ett korrekt och exakt förhållande mellan syre, kväve, luft och koldioxid under odlingens tillväxt och även om du till exempel tar ett prov. Det gör att odlingen blir säker, effektiv och går att replikera med samma utfall.

En högteknologisk bioreaktor kräver extrem kontroll och ytterst pålitliga instrument.

Experter på New Food


Bürkerts lösningar för bioreaktorer används inom flera olika områden, till exempel inom Biopharma eller den växande industrin inom New Food.

– New Food är något som personligen ligger mig varmt om hjärtat. Vi behöver ställa om för att bygga en hållbar framtid och att få vara med på ett hörn och driva den utvecklingen framåt tycker jag är superkul, säger Abbe Korchane.
 

 

Kontinuerlig, exakt reglerad näringstillförsel till en bioreaktorKontinuerlig, exakt reglerad näringstillförsel till en bioreaktor

En bioreaktor ska producera en så stor produktmängd som möjligt. För det behövs en exakt reglering av alla viktiga parametrar som näringskoncentrationen, temperaturen och syrehalten, för att hjälpa till på ett optimalt sätt vid fermenteringen. Se hur du kan skapa säkra, reproducerbara processer i dina fermenterare med skräddarsydda ventil- och sensorlösningar.

Optimala tillväxtförhållanden för cellodling och fermentering i  produktionsprocesser  för New FoodOptimala tillväxtförhållanden för cellodling och fermentering i  produktionsprocesser  för New Food

Oavsett om det handlar om djurceller för odlat kött, däggdjursceller för odlad mjölk eller organiska celler för odling av svampar, jäst eller alger under exakta jäsningsförhållanden – Bürkert är den perfekta partnern för effektiv och exakt automatisering av bioreaktorer och fermentorer för produktion av alternativa proteinkällor. Bürkert erbjuder en unik portfölj av lösningar och expertis för att effektivt implementera och automatisera dina vätskekontrollprocesser i produktionen av odlade eller fermenterade livsmedel.

 

Min jämförelselista