Dela länk via e-post
Inte alla nödvändiga fält fylldes
Skicka e-post

Bürkert presenterar mikrodoseringsenhet för vätskor

Bürkerts nya mikrodoseringsenhet typ 7615 - en högprecisions membranpump för exakt dosering av vätskor i µl området - är vårt senaste tillskott till produktportföljen för analytiska, biomedicinska och medicinska tillämpningar. Mikrodoseringenheten, bestående av tre ventiler, doserar 5 µl i ett slag med en noggrannhet på  +/- 2%. Den maximala flödeshastigheten är 8 ml/min i båda riktningarna.

Bürkerts mikrodoseringsenhet, som utvecklats speciellt för dosering av neutrala och aggressiva vätskor i  µl sortimentet, kombinerar maximal precision och extremt hög kemisk resistens. Pumpen består av tre ventiler - en inlopps- resp utloppsventil och en tredje ventil för pumpfunktionen. Om nödvändigt, kan alla tre ventilerna öppnas och spolas samtidigt.  De aktiva inlopps- och utloppsventilerna möjliggör dubbelriktad pumpning. Detta möjliggör för användaren att blanda media i slangen eller kanalen eller att hålla media i ständig rörelse för att förhindra till exempel sedimentering. Dessutom har pumpen torrgående kapacitet och fortsätter även pumpning om det finns gas i mediet. En integrerad uppvärmningsfunktion möjliggör uppvärmning av ventilerna och vid behov av mediet, för att säkerställa funktionssäkerhet även vid låga temperaturer.

Flödeshastigheten kan förändras genom frekvensen. Utöver den vanliga frekvensen på 5 Hz, arbetar pumpen också vid frekvenser på 10 Hz, 25 Hz and 40 Hz. Bürkerts mikrodoseringsenhet är till exempel perfekt som ersättning för sprutpumpar. Andra användningsområden är i analytiska labinstrument, vattenanalys och applikationer för dosering av smörjmedel.

 

Fakta och information mirkodoseingsenhet 7615:  

  • Media: Neutrala och aggressiva vätskor 
  • Medietemperatur: +15 °C till 60 °C (FFKM) / +  5 °C till 60 °C (EPDM)
  • Doseringskvantitet: 5 µl/slag; max. 8 ml/min i båda riktningarna 
  • Pumpfrekvens (frekvensläge): 5 Hz (standard), 10 Hz, 25 Hz, 40 Hz
  • Längd spänningspuls (pulsläge): > 120 ms
  • Doseringsnoggrannhet: < ± 2%
  • Maximalt tryck i utloppet: 1.0 bar
  • Mått: 50 x 28.5 x 70 mm (UNF ¼-28) / 44 x 39.5 x 70 mm (fläns)

Min jämförelselista