Dela länk via e-post
Inte alla nödvändiga fält fylldes
Skicka e-post

5 anledningar att välja gaspaneler från Bürkert

Att Bürkert är experter på magnetventiler vet du sedan tidigare – men känner du till att Bürkert också bygger och levererar kompletta gaspaneler? Kjell Ljungberg, segmentansvarig för gas, berättar om fördelarna med att välja en färdig lösning från Bürkert.

Enkel installation

”Våra gaspaneler levereras färdiga när de kommer till kunden, vilket möjliggör en mycket enkel och effektiv installation. Det här tysk ingenjörskonst som är så nära ”plug and play” man kan komma, vilket kapar installationstiden och minimerar risken för fel.”

Repeterbarhet & noggrannhet

”Gamla ugnar med nålventiler och svävkroppsmätare har haft många felkällor och därmed inte varit pålitliga. Med vår kan man enklare styra och ändra ugnens gasatmosfär, där ugnens recept enkelt ändras från ugnens PLC till gaspanelens MFC – och man kan känna sig trygg i att resultatet blir likadant varje gång. Gaspaneler från Bürkert tar helt enkelt repeterbarheten och noggrannheten till en ny nivå.”

Färre och kortare driftsstopp

”Alla som arbetar inom producerande industri vet att få och korta driftstopp är nyckeln till god lönsamhet. Våra gaspaneler är byggda så att allt montage sker framifrån, och vi använder blockmoduler på aluminium med lättillgängliga skruvar. Detta gör att man enkelt kan byta vilken komponent som helst inom fem minuter, och att man därmed också kan genomföra underhåll under pågående drift.”

Överskådlighet

”Bürkerts gaspaneler är mycket användarvänliga. På en skärm ges en visuell överblick av gasflödena i realtid. Du ser tydligt vad som händer och var gas kommer just nu. En annan fördel är också att våra system kan informera när något är fel eller avviker, och med denna information kan man se om någon komponent snart behöver bytas ut.”

Uppfyller alla krav

”Ska du leverera till fordons-, flyg- eller gruvindustri finns enormt många normer och krav som du som leverantör måste leva upp till. Våra lösningar uppfyller alltid dessa krav och är dessutom förberedda för 4.0 och redo för en utökad användning av artificiell intelligens. Genom att välja en gaspanel från Bürkert kan man vara säker på att alla branschkrav uppfylls och att ens anläggning är redo att möta framtiden”.

 

Vill du veta mer om Bürkerts gaspaneler? Kontakta Kjell eller en av våra säljare. Du kan också klicka dig vidare och upptäcka mer om gaspaneler.

Läs också:

Industri 4.0 för värmebehandlareIndustri 4.0 för värmebehandlare

Så skapar du högre processäkerhet vid värmebehandling av stål. På den här sidan har vi samlat information för dig inom värmebehandling och stålindustrin. Ta del av artiklar, kundcase, broschyrer, rörligt material och mycket mer om applikationer och lösningar från Bürkert. Låt dig inspireras!

Min jämförelselista