Dela länk via e-post
Inte alla nödvändiga fält fylldes
Skicka e-post

220 Kilometer per timma och bara vatten ur avgasröret

Bürkert är en av sponsorerna till den första fullskaliga racerbilen som drivs
med bränsleceller

Delft, 9 september 2013 - Idag har fd Formel-1-föraren Jan Lammers officiellt
presenterat Forze VI vid fd Naval Air Base Valkenburg i Holland. Denna nya
vätgasdrivna racerbil har designats och utvecklats av ett team på cirka 70
studenter från Delft University of Technology. Med utgångspunkt från de
erfarenheter som vunnits under de senaste fem åren har Forze lyckats bryta
igenom flera viktiga tekniska hinder. Forze VI är en full-skale racerbil som
väger 880 kg och har en toppfart på 220 km / t, vilket gör den till en av de
snabbaste vätgasdrivna bilarna någonsin.

Forze VI Den nya racerbilen är utrustad med ett bränslecellsystem där väte och syre reagerar med varandra och producerar elektrisk energi. Denna energi används för att driva två elmotorer med en sammanlagd effekt på 190 kW ( 260 hk ). Bilen rymmer 3 kg väte i två tankar, vilket innebär att bilen kan köras på full effekt under 30 minuter, varefter behållarna behöver fyllas på under 3 minuters tid. Eleverna vill använda den här bilen för att visa vilken roll vätgas kan spela i framtiden för rörlighet och energilagring .

Jan Lammers har följt Forze - laget sedan 2009 och var imponerad vid dagens avtäckning: " Forze har valt den konkurrenskraftiga racingbranschen som en plattform för att främja utvecklingen av vätgasdrivna bränsleceller eftersom konkurrensen kräver att hela tiden pressa gränserna . Det är fantastiskt att se vilka framsteg som gjorts på FORZE fordonen under de senaste 4 åren" . Forze VI är den första vätgasdrivna fordon som allvarligt kan tävla mot konventionella bensindrivna tävlingsbilar .

Utmanar rekord Nu när bilen är klar har studentlaget ambitionen att visa detta för världen. Efter en noggrann testfas börjar man utmana de gällande rekorden för vätgasbilar. Detta börjar på racerbanan Zandvoort i Holland . Höjdpunkten är ett varvrekord för vätgasdrivna fordon på Nürburgring Nordschleife i Tyskland . Förutom att jaga rekord vill Forze race-teamet även delta i den holländska Caterham Cup och där utmana de traditionella bensindrivna Caterhams.

FORZE Forze - teamet består av studenter från alla fakulteter vid Delft University of Technology . Sedan 2007 har laget lyckats bygga ett nytt fordon som drivs av en bränslecell varje år . Med högteknologiska utveckling på tuffa deadlines är Forze projektet en intressant och informativ upplevelse för unga ingenjörer. Hittills har teamet byggt tre go-karts och två små tävlingsbilar för "Formula Student" tävlingen . Tack vare stöd från outsourcing-specialister och huvudsponsorn Schuberg Philis, har laget lyckats att ta fram den första vätgasracerbilen i fullskala .

För mer information vänligen kontakta : Michel Haak Team manager Forze E-mail: m.haak@forze-delft.nlhttp://www.forze-delft.nl/

Min jämförelselista