Dela länk via e-post
Inte alla nödvändiga fält fylldes
Skicka e-post
Bürkert – i din närhet
Kontors /1
  • Huvudkontor
  • Huvudkontor
  • Systemhaus
  • Distributör
  • Kontors
  • Fabrik
  • Logistikcentrum
bürkert
 

Så hjälper Bürkert bryggerierna att växa

Det börjar ofta i en källare, där man i mindre skala experimenterar fram sin egen smak och karaktär. Där föds också bryggmästarens känsla och passion för det egna ölet. Catarina Holgersson på Bürkert berättar:

– Vi har många lyckade projekt tillsammans med bryggerier och andra dryckestillverkare. Vi har till och med bedrivit vårt eget mikrobryggeri, så vi vet vilka utmaningar som livsmedelsindustrin står inför och har mycket vi kan hjälpa denna industri med. Vår expertis ligger i flödena, och hur man kan automatisera sin process utan att tappa bort själen i sitt hantverk.

Drömmen om Systembolaget

Bürkert har en lång erfarenhet av att jobba med food and beverage och Catarina beskriver det som en viktig bransch för dem.

– Det viktigaste är att kunna säkerställa kvalitet och skapa en repeterbarhet så att det man producerar blir likadant gång efter gång. Det är en viktig faktor om man till exempel drömmer om att få in sin produkt på Systembolaget. Här kan vi hjälpa till, säger Catarina.

Många fördelar med automatisering

Förutom kvalitetssäkringen så finns det många andra fördelar med en automatisering av produktionen. Det är kostnads- och tidseffektivt och inte minst är det en klar förbättring arbetsmiljömässigt då det manuella bryggandet ibland kan vara ganska slitigt. Ur ett miljö- och hållbarhetsperspektiv är det också en vinst då man minskar vattenåtgången, kemikalieanvändningen och inte förbrukar mer än man behöver.

Många bryggerier har redan hela eller delar av sin produktion automatiserad. För dem gäller det att hålla sin process uppdaterad. Bürkert har en flexibilitet och en samlad kompetens som gör att det alltid går att hitta rätt anpassning. Alltifrån en enstaka ventil till en större automatiserad lösning.

Förutom bryggerierna finns det dessutom många andra former av livsmedelstillverkning där samma grunder är viktiga. Att rena, värma, kyla och filtrera är sådant som också kan appliceras inom till exempel mejeriindustrin och det är processer Bürkert strävar efter att ligga i framkant med.

– Vår erfarenhet ger oss en stabilitet som vi hoppas att kunden känner sig trygg i. Vi tror att deras hantverk och känsla i kombination med vår samlade kunskap utgör ett bra samarbete. Deras glädje och vår teknologi, avslutar Catarina

Nyfiken på mer?

Läs mer om hur Bürkert kan hjälpa er här eller kontakta oss så berättar vi mer.

Så fortsätter du växa inom livsmedelsindustrinSå fortsätter du växa inom livsmedelsindustrin

Att brygga ett gott öl är ett konststycke och hantverk. När hantverkets kapacitet ska möta högre efterfrågan krävs viss automation, där hårt arbetande ventilelement, processtyrning, sensorer och nätverkskommunikation utgör det unika systemet.

Bürkerts passion är flöden och vi kan processerna runt bryggeriet på såväl OEM- som konstruktions- och anläggningsnivå. Fördjupa dig här inom processkontroll för bryggerier, som även återfinns i andra delar av livsmedelsindustrin, exempelvis mejeriproduktionen.

Formulär

Kontaktformulär och kontaktuppgifter

 

Min jämförelselista